Villa Belleza Dubrovnik

Vila Bellezza Dubrovnik, luksuzna je vila, nastala na temeljima renesansnog ljetnikovca Jordan-Sorkočević iz XVI stoljeća. Unikatnost Vile Bellezze je u raskošnom renesansnom vrtu od 2.000 m2 okruženim visokim kamenim zidom, u kojemu dominira centralna šetnica s originalnim kamenim kolonama od kojih je svaki pojedinačni kapitel ukrašen različitim biljnim motivima iz vrta te i danas svjedoči o važnosti dubrovačke vrtne arhitekture renesansnog doba.

U vrtu se nalaze autohtone mediteranske kulture s gustim krošnjama čempresa i borova starih preko stotinu godina. Ostalo bilje čine stabla lovorike, oleandera, tise, mirte, čemina, ružmarina, lavandi, kanarskih palmi, žumara, cikasa, smokve, limuna, ljute naranče i grejpa. Istinska renesansna ljepota – bellezza – inspirirala je naziv današnje vile.

Na samom ulazu u vrt vile Bellezza uklesan je jedva vidljivi latinski natpis, koji potječe iz 16. stoljeća: 'Daleko od mene zavisti, pravdanja, oholosti, brige' (ESTE PROCUL LIVOR, LITES, AMBITIO CURARE), svjedočeći da je vlasnik istinski uživao u svom raju!

Uz visoki stupanj privatnosti, Villa Bellezza Dubrovnik, idealna je za odmor 6 osoba, kojima je u potpunoj privatnosti na raspolaganju raskošni renesansni vrt, dok se prilazećom centralnom šetnicom uz goste koristi samo još susjedna villa.

Kako bi Vaš boravak bio što potpuniji i ugodniji, možemo Vam omogućiti razne usluge, od rezervacije stola u restoranima, popularnim klubovima, te uz dodatno plaćanje na Vaš zahtjev privatnog vodiča, dnevne izlete, ribolov, privatne jahte i drugo.

Vila Bellezza Vam želi dobrodošlicu.

Rezervirajte Vaš boravak u Vili Bellezza u Dubrovniku, molimo Vas kontaktirajte nas direktno na:

Email: sales@dubrovnik-villabellezza.com
Adresa: Lapadska obala 27, Dubrovnik